Penslar liggandes på en träpalett med oljefärg i klara färger.

Ödlan stänger

Under maj töms våra lokaler på alla verksamheter som finns här idag. Det är såklart tråkigt, men tiden går snabbt när man har roligt.

Redan när vi startade upp vår verksamhet var det bestämt att det var under en begränsad tid. Målet var att ta naturen och kulturen till Skeppsbron och det har vi verkligen lyckats göra. De föreningar som finns hos oss flyttar under maj till nya lokaler. Men vi avslutar denna epok av Ödlan med en riktig grande finale på vår innergård i form av Sommar i Skeppsbron. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Där Ödlan ligger idag kommer det i framtiden ligga en grön, skön park med plats för lek, vila och lugn. Med massvis av planteringar, träd och vatten och vi är glada över att få lämna över vår plats till på Skeppsbron till denna park.

Men vem vet, kanske återuppstår Ödlan någon annanstans längs Munksjön södra strand i framtiden.

Ödlans innergård sommaren 2023

Sommaren 2023 kommer vår innergård blomma igen.

Trotts att alla verksamheter stänger ner under maj så står vår mysiga innergård kvar för event under sommaren i form av Sommar i Skeppsbron. Arrangörer för dessa event är Södra Munksjön Utvecklings AB. Bland palmer, prunkande planteringar i all världens färg, ljusslingor, muralmålningar och brassestolar kommer det bjudas både på konsertkvällar och utomhusbio för alla åldrar.

16 juni

Helkväll med konserter. Spelar gör Smith & Thell, Grebo Station och Spring City. En DJ rundar av kvällen.
Läs om eventet här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

17 juni

Sommarens först utomhusbio. Vi börjar med klassikern Sunes sommar och avslutar med Där kräftorna sjunger.
Läs mer om Sunes sommar här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Läs mer om Där kräftorna sjunger här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

25 augusti

Arvingarna kommer till innergården och firar att deras låt "Eloise" fyller 30 år". Förband är Sanna Band. Även denna kväll finns den DJ på plats.
Läs om eventet här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

26 augusti

Biokvällen startar med den fantastiska filmen Sing, tätt följt av A man called Otto.
Läs mer om Sing här! Länk till annan webbplats.
Läs mer om A man called Otto här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi finns på ödlan

Det finns en rad olika verksamheter och föreningar på Kvarteret Ödlan. Utgångspunkten är att verksamheterna ska erbjuda möjlighet för vem som helst att delta i sina aktiviteter.

Utöver dessa fasta verksamheter arrangerar ett 30-tal föreningar och organisationer återkommande evenemang och aktiviteter på Kvarteret Ödlan! Läs mer om alla event i vår evenemangskalendern.

Cykelköket

På Cykelköket kan du lära dig meka med cyklar. Du kan ta med din egen cykel och få lära dig meka, eller så kan du lära dig att reparera en begagnad cykel som du sedan kan ta med dig hem. Läs mer om Cykelköket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykelkökets ordinarie öppettider:

  • Tisdag & torsdag: 17.00-20.00

Jönköpings litteraturhus

Jönköpings Litteraturhus är en scen där litteraturintresserade kan verka och utvecklas och läsning och litteraturskapande mötas. Verksamheten i huset omfattar bland annat läsningar, seminarier, föreläsningar, utställningar, workshops, uppsökande verksamhet samt arbetsplatser för medlemmar. Läs mer om Jönköpings litteraturhus här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jönköpings litteraturhus ordinarie öppettider:

  •  Måndag – tisdag 9.00 – 17.00
  • Onsdag 9.00 – 17.00
  • Håll också utkik efter antikvariatet som kommer att hålla öppet alla vardagar från och med 25 oktober 2021.

Scenkonst Jönköping

Scenkonst Jönköping är en växande ideell förening som ska främja all professionell scenkonst i Jönköpings kommun av hög kvalitet. Dessutom ska föreningen bidra till kultur som kännetecknas av kontinuitet, kvalitet och mångfald. Samtidigt vill vi även förbättra arbetsvillkoren för fria scenkonstaktörer i kommunen och regionen genom att stärka samarbetet mellan olika producenter och arrangörer.Föreningen vänder sig till människor i alla åldrar, oavsett bakgrund. Föreningen ska aktivt arbeta för att motverka all form av diskriminering. Ett av de nyare tillskotten på Ödlan som huserar tillsammans med Jönköpings litteraturhus.

Öppetider: I nuläget endast förbokade möten.

Kreatören

I rummet Kreatören kan du vara med och måla med till exempel akryl, akvarell eller olja. Här finns idag flera målargrupper, bland annat Ateljé Ödlanoch Umbra-gruppen.

Kreatörens målargruppers ordinarie öppettider:

  • Måndag: 15.00-21.00
  • Onsdag: 17.00-20.00
  • Söndag: 14.00-18.00

Makerspace och verkstäder

Makerspace är en kreativ verkstad - en plats där du kan skapa med olika material och teknik. Här finns utrymme för dina idéer! Det finns maskiner och apparater att upptäcka och använda, t.ex. 3D-skrivare, laserskärare, Cameo och symaskiner. Du kan också prova svarv, svets och andra maskiner i våra andra verkstäder. Makerspace är ett samarbete mellan Jönköpings kommun och Makers Jönköping. Läs mer om Makers Jönköping. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Makerspaces ordinarie öppettider:

  • Tisdag & torsdag: 17.00-21.00