Penslar liggandes på en träpalett med oljefärg i klara färger.

Verk­samheter

Vi finns på ödlan

Det finns en rad olika verksamheter och föreningar på Kvarteret Ödlan. Utgångspunkten är att verksamheterna ska erbjuda möjlighet för vem som helst att delta i sina aktiviteter.

Utöver dessa fasta verksamheter arrangerar ett 30-tal föreningar och organisationer återkommande evenemang och aktiviteter på Kvarteret Ödlan! Läs mer om alla event i vår evenemangskalendern.

Cykelköket

På Cykelköket kan du lära dig meka med cyklar. Du kan ta med din egen cykel och få lära dig meka, eller så kan du lära dig att reparera en begagnad cykel som du sedan kan ta med dig hem. Läs mer om Cykelköket. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykelkökets ordinarie öppettider:

  • Tisdag & torsdag: 17.00-20.00

Fritidsbankens verkstadsdel

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsutrustning som du kan låna gratis i 14 dagar. På Kvarteret Ödlan finns Fritidsbankens verkstadsdel där de tar emot all typ av sport- och fritidsutrustning och förbereder den för nya användare. Läs mer om Fritidsbanken. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jönköpings litteraturhus

Jönköpings Litteraturhus är en scen där litteraturintresserade kan verka och utvecklas och läsning och litteraturskapande mötas. Verksamheten i huset omfattar bland annat läsningar, seminarier, föreläsningar, utställningar, workshops, uppsökande verksamhet samt arbetsplatser för medlemmar. Läs mer om Jönköpings litteraturhus här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jönköpings litteraturhus ordinarie öppettider:

  •  Måndag – tisdag 9.00 – 17.00
  • Onsdag 9.00 – 17.00
  • Håll också utkik efter antikvariatet som kommer att hålla öppet alla vardagar från och med 25 oktober 2021.

Scenkonst Jönköping

Scenkonst Jönköping är en växande ideell förening som ska främja all professionell scenkonst i Jönköpings kommun av hög kvalitet. Dessutom ska föreningen bidra till kultur som kännetecknas av kontinuitet, kvalitet och mångfald. Samtidigt vill vi även förbättra arbetsvillkoren för fria scenkonstaktörer i kommunen och regionen genom att stärka samarbetet mellan olika producenter och arrangörer.Föreningen vänder sig till människor i alla åldrar, oavsett bakgrund. Föreningen ska aktivt arbeta för att motverka all form av diskriminering. Ett av de nyare tillskotten på Ödlan som huserar tillsammans med Jönköpings litteraturhus.

Öppetider: I nuläget endast förbokade möten.

Kreatören

I rummet Kreatören kan du vara med och måla med till exempel akryl, akvarell eller olja. Här finns idag flera målargrupper, bland annat Ateljé Ödlanoch Umbra-gruppen.

Kreatörens målargruppers ordinarie öppettider:

  • Måndag: 15.00-21.00
  • Onsdag: 17.00-20.00
  • Söndag: 14.00-18.00

Makerspace och verkstäder

Makerspace är en kreativ verkstad - en plats där du kan skapa med olika material och teknik. Här finns utrymme för dina idéer! Det finns maskiner och apparater att upptäcka och använda, t.ex. 3D-skrivare, laserskärare, Cameo och symaskiner. Du kan också prova svarv, svets och andra maskiner i våra andra verkstäder. Makerspace är ett samarbete mellan Jönköpings kommun och Makers Jönköping. Läs mer om Makers Jönköping. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Makerspaces ordinarie öppettider:

  • Tisdag & torsdag: 17.00-21.00