Hand som håller i penslar, målarstänk på hand och målarförkläde.

Kultur

Det fria och öppna kulturlivet är en viktig del av Kvarteret Ödlan. Här samsas konst, litteratur och skaparglädje med tillfälliga event som föreläsningar, utomhusbio, konserter och spelkvällar.

Ett hus för öppna kultur-verksamheter

Konst och kultur ska vara en levande och självklar del av Jönköpings kommun. På Kvarteret Ödlan får särskilt det fria kulturlivet som är öppet för alla ta stor plats. Här huserar till exempel en ateljé för måleri, en förening för litteratur samt en verkstad med kreativt skapande i alla material. Läs gärna mer om verksamheterna på Kvarteret Ödlan här.

En kultur-buffé

Utöver detta arrangeras tillfälliga evenemang som bjuder på varierande kulturupplevelser för olika åldrar. Till exempel fyller föreläsningar, utställningar, dans- eller teaterföreställningar, utomhusbio, konserter och spelkvällar Kvarteret Ödlan med liv. Det blir lite som en kultur-buffé eller en avsmakningsmeny. Prova dig fram och se vad du gillar! Titta gärna i vår evenemangskalender för att se vad som är på gång härnäst.

Vad är Kvarteret Ödlan?

Kvarteret Ödlan har skapats för att hålla liv i området under den tid som byggnation och utveckling av den nya stadsdelen Skeppsbron pågår. En mötesplats för natur och kultur som är öppet för alla. En platsmarkör för att väcka intresse kring stadsutvecklingen.

Kvarteret Ödlan är ett samverkansprojekt mellan Södra Munksjön Utvecklings AB och kultur- och fritidsförvaltningen på Jönköpings kommun.

Länkar