2 juli 20:00 - 22:00

-

Södra Munksjön Utvecklings AB

Gratis

Se den nya, storslagna filmen Utvandrarna i Skeppsbrons egen utomhusbio. En film som helt klart kommer till sin fulla rätt på stor skärm, utomhus i en unik miljö.

Om filmen: "Utvandrarna" är berättelsen om modet att ge sig ut i det okända. Hemma på gården i Småland ser Kristina och Karl Oskar hur livet sinar. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om chansen till ett nytt bättre liv. Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig ut på en resa utan återvändo. Det är ett storslaget och tidlöst äventyr de tar med oss på, som handlar om att hitta sin plats i världen, att hitta hem. Det är historien om Sverige, om oss svenskar och om att våga följa sina drömmars längtan. Genom kärleken till varandra, till livet och till ett land. Utvandrarna bygger på Vilhelm Mobergs folkkära klassiker om ett Sverige där över en och en halv miljon svenskar gjorde resan över till USA i hopp om ett nytt, bättre liv.

Välkommen på filmkväll under bar himmel på Kvarteret Ödlans unika, färgsprakande innergård. Mitt i utvecklingen av Jönköpings nya stadsdel Skeppsbron Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Se hela programmet för Sommar i Skeppsbron här. Öppnas i nytt fönster.

Tiden kan justeras något

Beroende på solljus och väder kan starttiden komma att skjutas fram något.

Rekommenderad ålder

Rekommenderad ålder: från 11 år.

Bion är gratis – ingen anmälan krävs

Bion kommer vara gratis för alla och ingen föranmälan krävs.

Innergården är stor, men inte oändlig. Vid extremt många besökare gäller därför ”först till kvarn-principen” vid insläppet.

Insläpp

Insläppet till bion startar 1 h innan filmens början.

Övrig praktisk information

Sitt skönt!

Ta gärna med dig valfri dyna/strandstol/filt eller liknande för att sitta skönt.

Vi kommer låna ut ett begränsat antal brassestolar och filtar på innergården.

Mat och dryck

FIKALUCKAN kommer finnas på plats under utomhusbion och säljer fika och popcorn!

Det går bra att ta med egen mat/ dryck och snacks till bion. Alkohol är dock strängt förbjudet att ta med sig in på eller förtära på innergården.

Toaletter

Tillfälliga toaletter kommer finnas på innergården.

Hitta till Kvarteret Ödlans innergård

Adress: Syrgasvägen 7, 553 02 Jönköping.

Gå eller cykla längs med Hälsans stig vid Munksjön.

Ta buss 27 till hållplats Simsholmen alternativt buss 1, 24, 28, 37, 500, 536, 560 till hållplats Jönköping Kämpevägen. Läs mer om bussavgångar och hållplatser på jlt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du tar bil finns möjlighet att parkera på infartsparkeringen vid Jordbron Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller den tillfälliga parkeringen längst ner på Tallahovsgatan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (ner mot Munksjön). En anvisad grusplan mitt emot Ödlan innergård (på Syrgasvägen) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kommer också erbjuda ett begränsat antal parkeringsplatser.

Frågor

För generella frågor om bion, eller eventuella behov av handikappanpassning kontakta Annefrid Sjöman på telefon eller via mail.